Home

Achtergrond 222 x bekeken

Britten en Ieren gaan uit van goed jaar

Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest is het jaar goed begonnen.

Dat laat de onderneming voorafgaand aan de algemene ledenvergadering weten. De zuivelonderneming zet vooral in op groei van de verkoop van producten met toegevoegde waarde. De vijf merken Cathedral City, Country life, Clover, Frijj en Saint Hubert Omega 3 staan hierbij centraal. De verkoop van deze merken is volgens de onderneming met 3 procent toegenomen tenopzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de verkoop van melkdranken loopt volgens de Britten goed. In het bijzonder de verkoop van melk in zakken.

Dairycrest is verder bezig om de kosten te verlagen onder meer door efficiency te verbeteren. Ook wordt de capaciteit vergroot. Al met al lijkt de directie tevreden over de start van dit jaar. "De resultaten van het eerste kwartaal van 2010 liggen in lijn met onze verwachtingen", zegt directeur Mark Allen.

Dairycrest maakte over het vorig boekjaar tot eind maart een winst voor belastingen van ruim 90 miljoen euro, een kwart minder dan een jaar eerder. De omzet daalde met 1 procent naar bijna 1,9 miljard euro. Allen geeft aan de rest van het huidige boekjaar met vertrouwen tegemoet te zien.

Eerder deze maand maakt ook het Iers-Amerikaanse zuivelconcern Glanbia bekend over 2010 een flink hogere winst te verwachten dan over 2009. De hogere winstverwachting is vooral gebaseerd op de resultaten die geboekt worden met de verkoop van zuivelingrediënten. In de eerste helft van 2009 was deze bedrijfstak nog verliesgevend. Verder ontwikkelt onder meer de kaasmarkt in de Verenigde Staten zich volgens Glanbia goed.

Ook de joint ventures en bedrijven waar Glanbia in deelneemt doen het volgens de onderneming goed. Zo laten Southwest Cheese in Amerika en Glanbia Cheese in het Verenigd Koninkrijk een goed resultaat zien. Nutricima in Nigeria laat een bescheiden winst zien. Glanbia komt op woensdag 25 augustus 2010 met halfjaarcijfers en verwacht over 2010 ongeveer een verdubbeling van de winst.

Of registreer je om te kunnen reageren.