Home

Achtergrond 207 x bekeken

Brandweer druk met blikseminslag en lekkages

De brandweer had het gisteravond op verschillende plekken in het land de handen vol met brandjes die waren ontstaan door blikseminslag en lekkages als gevolg van hevige buien.

Voor zover bekend raakten er geen mensen gewond als gevolg van de extreme weersomstandigheden. In het midden van het land waren nogal wat branden als gevolg van blikseminslag. Zo moest de brandweer onder meer uitrukken in Nijmegen, Wijchen en Beesd. In de hele regio was sprake van wateroverlast en zijn door de harde wind veel bomen omgewaaid.

De brandweer in Rotterdam moest gisteravond verschillende keren uitrukken voor branden door blikseminslag. Ook overstroomde het riool op verschillende plekken in de stad als gevolg van zware buien.

Ook in de regio Utrecht sloeg de bliksem verschillende keren in. Hulpdiensten in de stad Utrecht kregen bovendien veel meldingen binnen van kelders die onder water waren gelopen, zo meldde de brandweer.

Er trokken gisteravond fikse onweersbuien over het land. Het KNMI gaf eerder op de avond een weeralarm af, maar trok deze vanochtend vroeg weer in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.