Home

Achtergrond 225 x bekeken

Brand Strabrechtse Heide onder controle

De natuurbrand op de Strabrechtse Heide bij Heeze laaide maandagochtend weer even op, meldde een woordvoerster van de brandweer.

De aanwezige brandweermannen kregen versterking van een extra peloton, waarna het vuur weer snel onder controle was. De brandweer is nog wel aan het nablussen en blijft daar naar verwachting de hele dag druk mee. Tachtig brandweerlieden krijgen daarbij versterking van honderd militairen. Ze ploegen de heide om, omdat de humuslaag nog smeult. "Soms tot wel 50 centimeter diep'', aldus de woordvoerster.

De brand op de Strabrechtse Heide brak vrijdagmiddag uit door onbekende oorzaak. Het brandweerkorps Brabant Zuid-Oost kreeg assistentie van korpsen uit Utrecht, Gelderland en Twente en Defensie. Verkeer op de A67 ondervond hinder van de brand, maar de snelweg is maandag weer helemaal vrijgegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.