Home

Achtergrond 190 x bekeken

Bosbranden Rusland onder controle

De Russische brandweer heeft de hevige bosbranden, die zeker dertig levens hebben geëist, onder controle.

Dat heeft het Russische ministerie van Noodsituaties vandaag laten weten. Het ministerie stelde dat voor het bestrijden van de bosbranden 238.000 brandweerlieden, 25.000 voertuigen en tal van blusvliegtuigen zijn ingezet. De autoriteiten houden rekening met nieuwe bosbranden, omdat meteorologen voor de komende dagen hoge temperaturen en droogte voorspellen.

Rusland kampt al geruime tijd met extreme hitte en droogte. Deze zomer is de heetste sinds het begin van de moderne klimaatwaarneming 130 jaar geleden. De sterke wind heeft de branden aangewakkerd.

Onder de door bosbranden getroffen gebieden is de regio rond de stad Voronesj, enkele honderden kilometers ten zuiden van de hoofdstad Moskou. Ook het gebied rond de stad Nizjni Novgorod ten oosten van Moskou is zwaar getroffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.