Home

Achtergrond

Boktor gevonden in Hoofddorp

In een tuin in de nieuwbouwwijk Floriande in Hoofddorp is eind vorige week een Oost-Aziatische boktor aangetroffen.

De boktor vormt een groot risico voor een groot aantal loofbomen en struiken, zo heeft de gemeente Haarlemmermeer vandaag bekendgemaakt.

Volgens de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) is er nog geen aanleiding om maatregelen te nemen in de wijk, zoals het verwijderen van struiken. Wel wordt de komende dagen onderzocht of de boktor zich in de buurt heeft verspreid. Daartoe heeft de instantie 150 brieven verspreid in het gebied waar de boktor is opgedoken.

De boktor bevond zich in een esdoorn in de tuin van een particulier. Het schadelijke beestje komt oorspronkelijk niet voor in Europa, maar ondanks de strenge controle bij de import van planten duikt het soms toch in Nederland op. De boktor kan veel schade veroorzaken aan bomen en planten. Daarom moet verspreiding van het insect worden voorkomen, zo stelt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.