Home

Achtergrond 698 x bekeken 1 reactie

Bloemkoolteler hoopt op fikse regenbui voor jonge plantjes

De Limburgse bloemkoolteler Willy Verstappen uit Hunsel is blij met de regen die wordt voorspeld.

Maandag plantte hij samen met enkele hulpkrachten op een gehuurd perceel van een collega-akkerbouwer herfstbloemkool. De planten gingen nat de grond in. Vervolgens zette Verstappen de beregeningsinstallatie aan. Een stevige regenbui scheelt de teler arbeid en geld.
Verstappen teelt op jaarbasis 30 hectare bloemkool. Hij oogst van eind mei tot half december. Naast deze hoofdtak teelt hij nog asperges (3,5 hectare). Scholen, verenigingen en families kunnen op het bedrijf een groepsaccomodatie huren. Foto Twan Wiermans

Roodbonte koeien zoeken beschutting tegen de zon onder bomen in de uiterwaarden van de rivier de Lek bij het Gelderse Culemborg.Foto William Hoogteyling

Het graszaad van akkerbouwer Halco Biesheuvel in Heinenoord op het Zuid-Hollandse eiland de Hoeksche Waard wordt gedorst. In een combine zonder airconditioning is het wel stofhappen, vermeldt de fotograaf. Een maaidatum wordt vastgesteld op basis van het weerbericht. Vocht is funest voor het gewas. Daar hebben graszaadtelers wel wat stofhappen voor over. Foto Rein Geleijnse

Een keurmeester van zachtfruitlocatie The Greenery in Breda kijkt of de aardbeien voldoen aan de vooraf door de teler opgegeven waarden. Kwaliteit en gewicht worden bekeken. Het warme weer zorgt voor een grote vraag naar zachtfruit. Foto Lex Aalders

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan warmenhuizen

    Daar zal peulenboer Glas blij mee zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.