Home

Achtergrond 159 x bekeken

Bijna geen aanbod van melkvee

De Nederlandse gebruiksveehandel staat niet bepaald in brand. Het aanbod van melkvee is minimaal. Veel melkveehouders hopen dat de melkprijs nog iets verder aantrekt en houden hun kaarten daarom vooralsnog tegen de borst. De binnenlandse vraag naar melkvee is ook niet groots. Dat houdt de prijs in balans.

De dieren die er zijn, gaan hoofdzakelijk voor de export weg. Maar ook daar is het relatief rustig. Groot-Brittannië, België en Spanje willen wel vaarzen hebben, maar andere landen zijn voorzichtiger. Daar overheerst toch de angst dat de melkprijs misschien wel weer gaat zakken.

Buiten de EU is die angst minder. De export naar derde landen gaat iets soepeler.

prognose:

ongewijzigde prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.