Home

Achtergrond 155 x bekeken

Benzineprijs blijft hoog door zwakke euro

Door de zwakke euro profiteerden Nederlandse automobilisten in de maand mei nauwelijks van de gedaalde olieprijs.

"Ondanks de dalende olieprijs bleef de prijs van Euro95-benzine nagenoeg gelijk aan die in de maand ervoor'', aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

"Dit is vooral het gevolg van de zwakke euro.'' De euro is de afgelopen maanden steeds verder in waarde gedaald. In mei noteerde de Europese munt volgens het CBS gemiddeld 1,257 dollar. "Een half jaar eerder was dat nog gemiddeld 1,492 dollar.''

Doordat de euro in waarde verminderde, daalde de prijs van olie minder hard. "De olieprijs in dollars daalde in mei met ruim 10 procent vergeleken met april. Omgerekend naar euro's was de daling maar 4 procent'', aldus het CBS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.