Home

Achtergrond

'Belastende verklaring Sarkozy ingetrokken'

De 'donatieaffaire' rondom de Franse president Nicolas Sarkozy en de L'Oréal-erfgename Liliane Bettencourt heeft donderdag een verrassende wending genomen.

De ex-boekhoudster van de schatrijke Bettencourt heeft haar belastende verklaring aan het adres van Sarkozy ingetrokken. Dat heeft een naaste medewerker van de president donderdag op anonieme basis gezegd.

Dinsdag verklaarde de voormalige boekhoudster, Claire Thiboult, dat Bettencourt enveloppen met geld had gegeven aan Sarkozy toen hij nog burgemeester was van Neuilly-sur-Seine (1995-2002), de woonplaats van Bettencourt. De accountant ontkent nu dat ze heeft gezegd dat Sarkozy persoonlijk enveloppes met geld ontving, aldus de presidentiële medewerker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.