Home

Achtergrond

Belaagster Wilders op vrije voeten

De Tilburgse Selime I. (36), die eerder werd veroordeeld voor het belagen van Geert Wilders, komt per direct op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.

Het Openbaar Ministerie had tbs met dwangverpleging tegen haar geëist, maar die vordering is afgewezen. De vrouw moet zich wel zonder gedwongen opname laten behandelen aan haar waanstoornissen. Dat moet gebeuren in een forensische polikliniek.

De vrouw uit Tilburg werd anderhalf jaar geleden gearresteerd, nadat ze ruim honderd dreigmails had verstuurd aan Wilders. Ze werd veroordeeld tot een jaar cel. Na het uitzitten van die celstraf moest ze zich laten behandelen aan haar waanstoornis. Tijdens die behandeling ging ze echter opnieuw in de fout. Zo bedreigde ze een rechter-commissaris van de rechtbank in Breda. Selime I. werd daarom in maart van dit jaar opnieuw vastgezet voor gedwongen verpleging.

Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum is er nu echter geen kans op herhaling of escalatie. Daarom adviseert de observatiekliniek van justitie haar ambulant te behandelen. De rechtbank heeft daaraan wel een aantal nieuwe voorwaarden verbonden. Zo mag de vrouw geen contact meer zoeken met de rechter-commissaris in Breda en moet ze alle aanwijzingen van de reclassering opvolgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.