Home

Achtergrond 1 reactie

BASF en Monsanto breiden samenwerking uit

Monsanto en BASF breiden hun samenwerking bij de ontwikkeling van genetisch gemodificeerde gewassen uit naar tarwe.

De producten die uit het programma voort komen zijn bedoeld voor de Noord-Amerikaanse en Australische markt. De bedrijven werkten reeds samen aan nieuwe genetisch gemodificeerde varianten soja, mais, katoen en koolzaad. Monsanto en BASF werken sinds 2007 met een gezamenlijk bijeengebracht budget van 1,5 miljard dollar. De nieuwe overeenkomst betekent een nieuwe investering van ongeveer een miljard dollar.

De bedrijven blijven in eigen programma’s naar de functie van specifieke genen zoeken. De modificatie van nuttige genen wordt vervolgens gezamenlijk opgepakt. BASF ontwikkelt alleen technologie, en dus zal Monsanto het zaaigoed uiteindelijk op de markt brengen. Monsanto krijgt dan 60 procent van de winst, BASF 40 procent.

Volgens directeur technologische ontwikkeling Robb Fraley van Monsanto heeft de samenwerking in de laatste drie jaar veel vruchten afgeworpen. Fraley verwacht dat de bedrijven binnen enkele jaren een droogteresistente maisvariant kunnen gaan vermarkten. De eerste nieuwe tarwe-variant bereikt de markt volgens Fraley naar verwachting pas in 2020.

Voorzitter Peter Eckes van BASF-onderdeel Plant Science noemt de samenwerking met het Amerikaanse Monsanto belangrijk voor de Duitse chemiereus. De toevoeging van tarwe is volgens Eckes significant. Tarwe is na mais het meest verhandelde gewas ter wereld. Tarwe wordt in de toekomst meer gebruikt omdat in landen als China en India mensen steeds meer brood eten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Er staat de toevoeging van tarwe is belangrijk omdat het een groot marktaandeel is....
    Het moge duidelijk zijn dat dat de enige reden is. Daar worden een paar leugenachtige argumenten bij gevonden, beetje geld betaald aan corupten en marionetten in wetenschap, politiek en landbouw en hop je hebt een markt aandeel cq macht. Kijken we naar het verleden dan zien we dat genetische manipulatie niet eens nodig was. Niets maar dan ook niets is waargemaakt. Verburg en het zieke CDA zijn het ergste, zij zien wetenschap, het miljarden marktaandeel/omzet, banen en wetenschap in nederland als leiddraad. Dat moet blijven bestaan, dus zal de hele voedsel en dieren keten gemodificeerd worden door deze gristen robots zonder gevoel en geweten. We gaan de kinderziekenhuizen de Verburg & CDA huizen noemen waar de kinderen in de Toekomst hun laatste dagen kunnen verblijven in hun nog maar jonge jaren op deze planeet. De WUR in Wageningen zijn ook hypocriete kleuters. Het lijkt allemaal zo leuk en interessant het spelen met en manipuleren van genen. En welk doel????? De techniek en wetenschap is tot zoverre ok dat het mogelijk is. Maar de toepasbaarheid is een zeer grote zorg in de hele voedselketen en dieren bloemen en voerhandel. Zielig ook de LTO en NVV en NMV, zij zijn boerenbelangen behartigers, tenminste dat zeggen ze... Allen zouden voor 50 jaar in de cel moeten worden gestopt, want je vernietigd een planeet, haar voedselketen, haar biodiversiteit, haar biotoop, haar leven, ze vernietigen zichzelf, hun kinderen en toekomstige generaties voor die paar centen op papier. Een zeer vreemde tijdslijn/toekomst voor een planeet met leven in dit zonnestelstel, en dat allemaal door bovengenoemede farizeers.

Of registreer je om te kunnen reageren.