Home

Achtergrond 178 x bekeken

Autocoureur verongelukt op circuit Zandvoort

Op het circuit van Zandvoort is donderdagmiddag een bestuurder van een open raceauto omgekomen.

De wagen vloog tijdens het rijden in brand. De bestuurder kon er niet meer op tijd uitkomen en kwam ter plekke om. Dat liet de politie weten. Zij meldde eerder nog dat de raceauto uit de bocht vloog en toen vlam vatte, maar dat bleek later niet te kloppen.

Een traumahelikopter en de ambulance rukten nog uit om het slachtoffer te redden, maar zij waren er niet op tijd. Het is nog onduidelijk hoe de auto in brand kon vliegen. De politie doet daar onderzoek naar.

Het slachtoffer is geen professionele coureur maar een particulier, aldus directeur van het circuit Eric Weijers. Donderdag was er in Zandvoort een zogeheten 'experience dag'. Daarbij kunnen particulieren kennismaken met de racesport. Verder is nog niets over de identiteit van het slachtoffer bekendgemaakt.

Weijers liet weten "redelijk aangeslagen'' te zijn door het ongeval. Het soort auto dat verongelukte, een Formule Ford, blijft voorlopig langs de kant staan. Het programma op het circuit voor de komende tijd blijft echter ongewijzigd. Reden is dat het ongeluk niets te maken had met de veiligheid op het circuit, aldus Wijers

Het is donderdag precies 37 jaar geleden dat de Britse autocoureur Roger Williamson overleed nadat hij tijdens een formule 1-race op het circuit van Zandvoort was gecrasht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.