Home

Achtergrond 187 x bekeken 4 reacties

Aspergeteelster op vrije voeten

De 47-jarige aspergeteelster José Jansen uit Someren, die wordt verdacht van uitbuiting van seizoenswerkers, komt donderdagochtend op vrije voeten.

De Bossche rechtbank besloot woensdagmiddag op verzoek van haar advocaat Maurice Stassen om haar voorlopige hechtenis te schorsen. De aspergeteelster zat een half jaar in voorarrest.

De rechtbank meent dat er geen direct gevaar is voor herhaling, nu het aspergeseizoen is afgelopen. Volgens Stassen is de oogst van het bedrijf van zijn cliënte voor 90 procent verloren gegaan. Een klein gedeelte is binnengehaald door familieleden.

De rechtbank heeft wel een voorwaarde gesteld aan de schorsing. Jansen mag geen contact opnemen met de Portugese en Roemeense seizoensarbeiders die nog gehoord moeten worden over de vermeende misstanden op het bedrijf in het aspergeseizoen van 2009.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Misstanden op het bedrijf????? Misstanden bij justitie zullen ze bedoelen. Moedwillig kapot gemaakt. Ik hoop dat ze vele tonnen schadeloos gesteld word.

 • no-profile-image

  vrienden

  Goed vrienden de volgende keer gaan jullie daar asperges steken onder dezelfde omstandigheden voor hetzelfde loon. Daarna praten we weer lekker verder.

 • no-profile-image

  kees

  Er is groots op de trom geslagen om deze affaire maar het zal allemaal met een sisser aflopen let maar op. Ronduit belachelijk wat ze iemand aan kunnen doen. En maar leugens opschrijven de waarheid komt toch boven. Alle zogenaamde deskundigen hebben geen verstand. Sterkte Jose

 • no-profile-image

  veehouder

  Diep triest dat ze haar een half jaar opsluiten echte criminelen staan veel eerder op straat, ze zal best wat verkeerd hebben gedaan maar dat kun je ook onderzoeken als ze vrij is een boer vlucht niet weg Ze zou de misoogst op de overheid moeten kunnen verhalen

Of registreer je om te kunnen reageren.