Home

Achtergrond

'Artsen' beroven juwelier Adriatische kust

Als artsen verklede overvallers hebben bij een juwelier in de Kroatische badplaats Porec voor anderhalf miljoen euro aan juwelen buitgemaakt.

De Kroatische krant Jutarnji List meldde vandaag dat de nepartsen gebruikmaakten van een ambulance. Daarmee konden ze het normaal met slagbomen voor verkeer afgesloten centrum van Porec binnen voor hun 'spoedgeval'.

Omwonenden werden ook niet ongerust toen het alarm bij de juwelier afging. "Dat alarm gaat om de haverklap af'', lichtte een buurman toe. De volgens de Kroatische politie zeer professionele overvallers hadden maar enkele minuten nodig om de buit bij elkaar te graaien en zich uit de voeten te maken.

Porec is een van de oudste en voornaamste badplaatsen van het land en ligt in het westen van het schiereiland Istrië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.