Home

Achtergrond 278 x bekeken 2 reacties

Areaal paprika in Duitsland groeit

Het Duitse areaal paprika groeit dit jaar naar 49 hectare.

Dat was nog 31 hectare in 2005. Die eigen productie is goed voor circa 1 procent van de Duitse consumptie van paprika.
Door een aantal nieuwbouwprojecten zal het areaal in Duitsland verder stijgen, verwacht het Productschap Tuinbouw (PT) in de marktmonitor paprika.

Nederlandse supermarkten hebben tot week 21 voor circa 33 miljoen euro aan paprika omgezet. Dat is 15 procent meer dan 2009. AH heeft een marktaandeel van 47 procent en verhoogde de omzet fors, blijkt uit de marktmonitor, van ruim 13 miljoen naar een kleine 16 miljoen euro.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Zeer interessante cijfers! Ik ben meer geinteresseerd in >Wat betekent dit voor de tuinder< in financiele zin. Omzet verhoging is mooi ,maar als dit alleen kan tegen verliesgevende prijzen, heb ik mijn bedenkingen.

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Han.Volgens mij snap jij het niet. Het gaat onze vertegenwoordigers niet om wat de tuinder verdient.....omzet daar gaat het om! Groeicijfers dat is veel belangrijker dan een redelijk rendement voor de tuinder.

Of registreer je om te kunnen reageren.