Home

Achtergrond 262 x bekeken

Areaal gladiolen daalt verder

Het areaal gladiolen is in vergelijking met vorig jaar met 17 hectare gedaald tot een totale oppervlakte van 843 hectare.

Met deze daling va 2 procent wordt de daling die ook vorig jaar werd gerealiseerd voortgezet. De oppervlakte kralen daarvan daalde met 16 procent tot bijna 137 hectare en het areaal knollen nam met een procent toe tot ruim 706 hectare.

Het areaal rood daalde met vier procent tot bijna 11 hectare. Ook het roze daalde, namelijk met 11 procent tot 103 hectare. Wit vormt het grootste areaal en steeg met twee procent tot ruim 158 hectare.

De vraag is of aan het uitbreiden van dit areaal behoefte is. De groep rood/roze steeg relatief veel, namelijk met 371 procent maar dan wel tot bijna zes hectare. Uit de statistiek die is geproduceerd door de Bloembollenkeuringsdienst en het Productschap Tuinbouw blijkt tevens het areaal paars met 11 procent toenam tot ruim 62 hectare.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.