Home

Achtergrond 182 x bekeken

Arcadis gaat asbestwegen saneren

Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis heeft een Nederlandse opdracht binnengesleept. Het bedrijf gaat bij Goor en Harderwijk asbestwegen saneren.

Met de opdracht is een bedrag van bijna 10 miljoen euro gemoeid, aldus Arcadis donderdag.

Rond de twee voormalige asbestfabrieken in Goor (Eternit) en Harderwijk (Asbestona) werd asbestafval op grote schaal gebruikt om onverharde wegen en erven een halfverharding te geven. Nu is bekend dat asbest kan leiden tot grote gezondheidsklachten.

De opdracht heeft een looptijd van twee jaar. In totaal worden ruim duizend locaties gesaneerd. Het ministerie van VROM betaalt de opdracht, maar het contract loopt via de Dienst Landelijk Gebied van het ministerie van LNV, aldus Arcadis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.