Home

Achtergrond

Arcadis en DHV werken aan waterpeil IJsselmeer

Advies- en ingenieursbureaus Arcadis en DHV gaan in opdracht van Rijkswaterstaat samen een nieuw spuicomplex voor de Afsluitdijk bouwen.

Daarmee moet in de toekomst sneller en vaker overtolllig water uit het IJsselmeer in de Waddenzee worden gespuid om wateroverlast en onveilige situaties door de stijging van de zeespiegel te voorkomen. Dat maakten de bedrijven vandaag bekend.

Het complex is volgens DHV en Arcadis noodzakelijk omdat de zeespiegel in de eerste helft van deze eeuw naar verwachting met ongeveer 25 centimeter stijgt. Daarnaast valt er in die periode in de winter waarschijnlijk meer neerslag dan voorheen en zijn de oudere spuicomplexen aan renovatie toe. Het nieuwe complex kan twee keer meer water spuien dan de bestaande complexen.

Arcadis en DHV denken de milieueffectrapportage voor het project ter waarde van 1,5 miljoen euro medio 2011 af te ronden. In 2016 moet het nieuwe spuicomplex in gebruik worden genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.