Home

Achtergrond

Allium in vele soorten

Sinds enkele weken wordt een belangrijk deel van de keuringszaal in beslag genomen door inzendingen van Allium, die een lange bloeiperiode manifesteren.

Sinds enkele weken wordt een belangrijk deel van de keuringszaal in beslag genomen door inzendingen van Allium, die een lange bloeiperiode manifesteren.

Nieuw deze week is de inbreng van de aartsvader van de grote Allium types, Allium 'Giganteum' die is ingebracht door G. Turk. Van dit product wordt in totaal bijna 22 hectare geteeld en staat daarmee achter Allium 'Purple Sensation' (ruim 29 hectare) wat de oppervlakte betreft op de tweede plaats. Een mooi gave uitvoering is in de keuringszaal te zien. Net als de lichter van kleur zijnde A. 'Twinkling Star'.

Bijzonder is ook de donkerpaarse en langstelige Allium 'Forelock' van M. Duin. Verder is er in de keuringszaal een keur aan gewassen te bewonderen. Uit die veelheid noemen we onder andere de grote gele potlelie 'Belo Horizonte' van P. Bakker, een serie nieuwe witte lelies van C. Steenvoorden, de prachtige stand van de roze Lilium 'Gracia' van W. Langelaan en de vuurrode L. 'Red Sensation' van M. van den Berg.

Maar er is meer, zoals de onder andere een witte Brodiaea onder nummer van Kwekerij de Schüllhorn, blauwe en rode Dichelostemma van Boltha, vele kleurvariëteiten van Triteleia van A. van den Berg, Hermannia strict van L. van Delft en niet in de laatste plaats de zeer gevarieerde inzending van Cees Breed. Met daarin onder andere Gladiolus nanus 'Nymph', grootbloemige Hymenocallis, Corydalis, Campanula, Cyclamen en een forse plant met een prachtig van stand van Agapanthus 'Saville Blue'. En als alles een beetje wil meezitten is er van Agapanthus volgende week nog meer in de keuringszaal te bewonderen, want dan wordt een speciale keuring van dit product gehouden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.