Home

Achtergrond

Alarmcentrale ANWB beleeft drukste week

De alarmcentrale van de ANWB beleeft de komende dagen naar verwachting de drukste week van de zomerperiode.

Dat heeft de ANWB maandag laten weten. De afgelopen weken nam de drukte bij de alarmcentrale al flink toe. Vorige week kwamen er 11 procent meer telefoontjes uit het buitenland binnen dan de week ervoor, zo meldt de ANWB. De verwachting is dat de alarmcentrale deze week haar piek bereikt. "Er gaan veel mensen op vakantie maar er komen deze week ook al veel mensen terug'', zei een woordvoerder van de ANWB.

De alarmcentrale heeft het niet alleen druk met het verwerken van telefoontjes van mensen die pech hebben met hun auto. Ook mensen die getroffen worden door bijvoorbeeld ziekte tijdens hun verblijf in het buitenland doen een beroep op de alarmcentrale. "In warme gebieden komt het vaak voor dat mensen met darmklachten of wegens insectenbeten naar de dokter moeten'', aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.