Home

Achtergrond 294 x bekeken

Agrana: prijzen kersen hard gestegen

Agrana verwacht dat de appel- en kersenproductie in Midden-Europa sterk terugvalt door de sterke regenval en overstromingen in Midden-Europa.

De kersenproductie daalt volgens Agrana 40 procent, meldt persbureau AgriMoney. De fruitdivisie van het bedrijf zag het laatste halfjaar de grondstofkosten voor de fruitdivisie sterk stijgen. De omzet nam niettemin 9,1 proent toe tot 223,9 miljoen euro. Tegenover hogere grondstofkosten staan aantrekkende verkoopvolumes in Midden-Europa.

Polen, één van de grootste appelproducenten binnen de Europese Unie, en ook Hongarije lijken volgens Agrana af te stevenen op een 20 procent lagere productie. De kersenproductie in Polen, Hongarije, Servië en Denemarken 25 tot 40 procent kan volgens Agrana dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.