Home

Achtergrond 176 x bekeken

Agco compenseert Europees omzetverlies in Brazilië

De Amerikaanse trekkerfabrikant Agco (Fendt, Massey Ferguson en Valtra) profiteert volop van een grotere afzet en hogere marges in Brazilië.

Deze groei beperkte de grote omzetverliezen van de trekkerfabrikant in Europa.

De trekkerverkopen van Agco op West-Europese markten daalden in de afgelopen zes maanden met bijna 20 procent. Daartegenover werd een groei geboekt van 57 procent in Zuid-Amerika. De totale omzet van het mechanisatieconcern daalde in het afgelopen half jaar met 7 procent, in de laatste drie maanden bleef de daling beperkt tot 1,4 procent.

“De stevige resultaten in Zuid-Amerika vormden de sleutel tot onze resultaten in het tweede kwartaal van 2010”, stelt topman Martin Richenhagen. "Agco’s marktleiderschap in Brazilië stelde ons in staat te profiteren van de sterke marktsituatie en onze omzet te verdubbelen en de marges te verhogen."

Of registreer je om te kunnen reageren.