Home

Achtergrond 410 x bekeken

Agapanthus te kust en te keur

Van het product Agapanthus zijn vele soorten en cultivars voor handen.

De veredeling spant zich onverminderd in om het sortiment te versterken en slaagt daarin bijzonder goed. Deze week worden in de KAVB keuringszaal veel cultivars geshowd. Zoals op de vaas de witte Agapanthus 'Nottingham' van P. Zonneveld. Deze inzender heeft wat dit product betreft nog veel meer pijlen op de boog en toont de kwaliteit van Agapanthus op de vaas met onder andere de lichtblauwe A. 'Heavenly' en de blauwe A. 'Monique'.

Daarnaast zette de inzender enkel zeer forse potten met genoemd product in de zaal. Allemaal van uitmuntende kwaliteit. Zoals de fraaie A.'Gertrude', de witte A. 'Duivenbrugge White' en A. 'Nancy'. Arisz Bloemisterij toont op de vaas de witte A. 'Stephanie Charm' en de diepblauwe A. 'Sophie', Kees Bleeker de witte A. 'Mara' en A. 'Polar Ice', J. Boesaard de lichtblauwe A. 'Summer Gold' waarvan het lichtgroene blad met nog lichter gekleurde rand sterk afwijkt van alle andere cultivars en Cees Breed showt onder meer de zeer korte A. 'Snow Dixie' en een forse uitvoering van A. 'Glenavon'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.