Home

Achtergrond 1 reactie

Advies: grote schermen ook voor huldiging

Gemeenten die een groot scherm in de stad hebben om inwoners naar het WK voetbal te laten kijken, wordt geadviseerd dat scherm te laten staan om ook dinsdag de huldiging te laten zien.

Dat blijkt uit een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de grootste gemeenten in het land. Bij grote evenementen is een brief van het ministerie met adviezen en tips gebruikelijk, aldus een woordvoerder vandaag.

Het gebruik van de grote schermen in andere steden kan wellicht een grote toeloop naar Amsterdam voorkomen. Daar wordt het Nederlands elftal dinsdag gehuldigd. Sommige schattingen gaan uit van meer dan 1 miljoen bezoekers van de huldiging. Het is volgens het ministerie aan de gemeente Amsterdam om te bepalen welke maatregelen precies nodig zijn en of bij een te grote toeloop het centrum afgesloten zou moeten worden voor nieuwe bezoekers.

Verder is de grootste gemeenten gevraagd om na te gaan wat ze binnen hun grenzen aan Spaanse objecten hebben, zoals restaurants of diplomatieke diensten. Die verdienen zondagavond tijdens de WK-finale tussen Nederland en Spanje extra aandacht.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Laat ze eerst maar eens winnen!

Of registreer je om te kunnen reageren.