Home

Achtergrond 1367 x bekeken

Administratie Ferro maakt werk voor curator moeilijk

Er blijken grote gaten te zitten in de administratie van handelshuis Ferro Agriculture.

Dat maakte curator Marjolein Oonk, die de zaak van het handelsbedrijf onder haar hoede heeft, gisteren bekend.

Door de gaten in de administratie duurt het nog zeker twee weken voordat het onderzoek naar het faillissement afgerond kan worden. Gisteren zou Ferry van Overveld, directeur bij Ferro Agriculture, met zijn boekhouder bij de curator komen om orde op zaken te stellen. Die afspraak verzette hij echter al vrij snel naar volgende week.

"Er ontbreekt veel in de boekhouding en daar komt hij hopelijk duidelijkheid over geven", zegt Marjolein Oonk. De problemen met de boekhouding gaan voornamelijk over het tweede kwartaal van 2010.

"In het belang van het onderzoek heb ik van de rechter toestemming gekregen om de hulp van een externe accountant in te roepen", zegt Oonk. Dit wordt waarschijnlijk iemand van Abab.

Van Overveld blijft gewoon zichzelf onder alle commotie. "Hij zei dat de boekhouding in orde moest zijn, want hij betaalde accountantskantoor Deloitte veel geld daarvoor", zegt de curator. "Dit geldt echter allen voor het jaaroverzicht."

Juist door de houding van Van Overveld, vermoedt Oonk dat hij ergens nog geldstromen heeft die hij kan benutten. "Het is wel een man die lang de schijn op kan houden, maar normaal maken mensen zich nu zorgen om hun huis, gezin en meer van dit soort dingen. Die zorgen heeft hij niet en anders verbergt hij ze heel goed."

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.