Home

Achtergrond

Aardbeienoogst Noordrijn-Westfalen slinkt 13 procent

Vooral de aardbeienoogst in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen valt dit jaar kleiner uit dan in 2009.

Dat valt op te maken uit de voorlopige oogstraming van het Duitse statistische bureau Destatis. De opbrengst van aardbeien in Noordrijn-Westfalen wordt door de statistici van Destatis dit jaar geraamd op 10,47 ton per hectare. De hectare-opbrengst ligt daarmee 13,3 procent lager dan de ruim 12 ton die vorig jaar gemiddeld in deze deelstaat werd geoogst.

De lagere opbrengsten in Noord-rijn-Westfalen hebben een grote invloed op de totale hoeveelheid aardbeien die dit jaar vanuit de eigen productie op de Duitse markt wordt gebracht. Na Nedersaksen worden in Noordrijn-Westfalen de meeste aardbeien geteeld. In het grootste teeltgebied in Duitsland liggen de opbrengsten juist nog iets hoger dan een jaar geleden. Volgens het statistische overzicht worden in Nedersaksen dit jaar gemiddeld 14,32 ton aardbeien per hectare geplukt. Dit is 1,1 procent meer dan in 2009.

In Baden-Württemberg blijft de opbrengst nagenoeg gelijk ten opzichte van vorig jaar met 11,26 ton per hectare. In Beieren wordt de oogst 11,9 procent lager ingeschat dan vorig jaar op gemiddeld 10,72 ton per hectare. Zo'n driekwart van de Duitse aardbeien wordt geteeld in Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Baden-Württemberg en Beieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.