Home

Achtergrond 212 x bekeken

Aanvoer lelies en gladiolen stijgt

De aanvoer van lelies en gladiolen op de bloemenveilingen stijgen.

Althans vorige week. In Aalsmeer lag de Oriental-aanvoer 10 procent hoger dan een week eerder, maar ten opzichte van verleden jaar ongeveer 10 procent lager. De gemiddelde prijs lag richting de 6 dubbeltjes op een iets lager niveau dan vorige week. Het mooie weer had duidelijk geen positieve uitwerking op de prijsvorming.

Ook werden afgelopen week de eerste lelies van buiten aangevoerd. De Longiflorum had een aanvoer die ongeveer 10 procent lager lag dan voorgaande week én ten opzichte van verleden jaar. De gemiddelde prijs kwam uit rond de € 0,35. Bij de groep LA/Aziaat was sprake van een aanvoer die ongeveer 25 procent lager lag dan vorige week. Het lijkt er op dat de grootste piek inmiddels voorbij is.

De aanvoer van gladiolen groeide met 40 procent naar bijna 800.000 stuks grootbloemige en 300.000 stuks kleinbloemigen. De gemiddelde prijs bleef desondanks stabiel op het weekgemiddelde van € 0,29 voor de grootbloemigen. In Rijnsburg werd deze week de grens van een half miljoen aangevoerde stelen gepasseerd. Bijna de helft van het aanbod grootbloemige gladiolen bestond uit 'Hunting Song' die voor 2 dubbeltjes van de hand gingen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.