Home

Achtergrond 3 reacties

AH wil 'Beesies' tweede leven geven

Supermarktconcern Albert Heijn roept iedereen op alle 'Beesies' na het WK-voetbal weer in te leveren bij de winkels.

AH hoopt de pluche rupsen dan een tweede leven te kunnen geven. Een woordvoerster van Albert Heijn bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in dagblad Trouw.

Albert Heijn gaf tijdens het wereldkampioenschap voetbal in totaal 31 miljoen Beesies weg. Bij elke 15 euro aan boodschappen kregen klanten zo'n WK-gadget. De Beesies zijn inmiddels allemaal op, aldus de woordvoerster.

"Als het WK voorbij is, kunnen wij ons voorstellen dat klanten ze niet meer willen. In dat geval kunnen ze hun Beesie weer bij ons inleveren. Wij zorgen ervoor dat de speeltjes dan een goede bestemming krijgen.'' Op die manier hoeven ze ook niet in de prullenbak te belanden, zegt de woordvoerster.

Albert Heijn is al door particulieren en organisaties benaderd met de vraag of zij de knuffels kunnen krijgen. Zij willen ze bijvoorbeeld aan kinderen in ontwikkelingslanden geven. De supermarktketen wil ze in elk geval niet bewaren voor een volgend toernooi. Albert Heijn wil dan weer met nieuwe gadgets komen.

Marketingbureau Opinionators kwam eerder deze week al met de actie 'Return to sender'. Een initiatief dat oproept de miljoenen vrolijke oranjeresten terug te brengen naar waar ze vandaan komen. Het bureau wil met de actie mensen bewust maken van afvalreductie en hergebruik van spullen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dick

  Tip: Bij elke € 15 aan boodschappen 2 beesies inleveren aan de kassa, geeft recht op 15 procent korting.

 • no-profile-image

  Han

  Volgens vissers zijn deze "beesies" zeer geschikt als >aas<. Opdeze wijze is levend aas overbodig en dus weer iets minder dierenleed. Ik ben het volkomen eens met de milieu jongns, dit soort acties leidt tot een berg onnodig afval.

 • no-profile-image

  Opinionators

  AH roept de beesies terug. Waar lag het initiatief? Nog meer reden om mee te doen aan de actie van Opinionators! Bovendien: nog 13 supermarktketens met wegwerpacties te gaan. Doe mee: www.meerwillenweten.nl/nl/actie

Of registreer je om te kunnen reageren.