Home

Achtergrond 181 x bekeken

5 miljoen EU-geld voor promotie GroentenFruit Bureau

De Nederlandse groenten en fruitsector krijgt in totaal ruim 5 miljoen euro aan Europese promotiegelden.

De gelden zijn bestemd voor promotie in Nederland, maar ook Frankrijk, Spanje en Duitsland. Het zijn campagnes voor verwerkte groente, champignons en de algemene consumptiepromotie voor dagelijkse behoefte twee ons groente en twee stuks fruit (2x2).

Het was belangrijk dat Nederland de bijdrage ontving. Vorig jaar werden drie aanvragen van het GroentenFruitBureau afgewezen, waardoor de sector 1,8 miljoen euro misliep. Daarmee miste het bureau één jaar financiering voor de driejarige campagnes.

De grootste bijdrage is voor de algemene consumptiecampagne (2x2). Nederland ontvangt daarvoor in drie jaar 2,5 miljoen euro. Dat is de helft van de totale campagnekosten van bijna 4,9 miljoen euro.

Voor de promotie van de kwaliteit van verwerkte groente en fruit ontvangt het bureau vier ton, voor de champignoncampagne met Frankrijk en Spanje ontvangt Nederland 2,2 miljoen euro. De sector legt zelf een even groot bedrag neer voor de campagnebudgetten. Die champignoncampagne richt zich op de eigen markten, maar ook op Duitsland. De champignonsector ziet deze campagne als cruciaal voor een mogelijk herstel van de afzetmarkt

Of registreer je om te kunnen reageren.