Home

Achtergrond 335 x bekeken

'400 doosjes aardbeien in 10 minuten verkocht'

Aardbeienteler Jan Robben heeft gisteren op het Museumplein in Amsterdam na de internetoproep (strawberrymob) 400 doosjes smaakaardbeien verkocht in 10 minuten.

De teler ging gisteren met een trekker door Amsterdam en werd op het Museumplein opgewacht door een menigte dat op de internetoproep afkwam. De actie werd ondersteund door Youth Food Movement, de jongerenorganisatie van Slow Food. Volgens de organisatie kwamen enkele honderden mensen op de oproep af en werd Robben op het plein met gejuich ontvangen.

Met de actie wil de organisatie supermarkten aansporen om meer product van kwaliteittelers op te nemen in de schappen. De organisatie signaleert daarvoor al een kentering. "Ik weet zeker dat als wij kwaliteitsproducten willen, dat we die ook krijgen." De organisatie pleit verder voor meer mogelijkheden voor versverkoop van groente en fruit in de stad, zoals met groenten- en fruitstalletjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.