Home

Achtergrond 189 x bekeken

10 miljoen voor bedrijven met "bio-based" concepten

Het ministerie van landbouw verdeelt 10 miljoen euro over 12 bedrijven die werken aan "bio-based" producten, zoals de raffinage van gras in bouwstenen voor de chemie.

Het gaat om bedrijven die een stap maken van laboratorium naar grootschalige productie.

De tender die het ministerie via ‘Agentschap NL' uitschreef voor geïnteresseerde bedrijven, is met circa 30 miljoen euro overtekend. Het ministerie is niet van plan naar aanleiding van de grote interesse meer geld ter beschikking te gaan stellen.

"Ik heb hoge verwachtingen van deze bedrijven, want zij staan symbool voor de ondernemer waar we het de komende jaren van moeten hebben." Volgens de minister wordt aardolie schaars en dus duur, waardoor bedrijven moeten onderzoeken welke andere grondstoffen voor producten te gebruiken zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.