Home

Achtergrond 168 x bekeken

Zware buien verdrijven warmte

Zware regen- en onweersbuien gaan vandaag de warme lucht verdrijven. Weerplaza.nl verwacht dat de eerste onweersbuien tussen 11 en 12 uur Zeeland bereiken en zich daarna in de middag en avond verplaatsen naar het oosten en noordoosten van het land.

Tijdens de buien is volgens Weerplaza niet alleen stevig onweer mogelijk, ook kan het hagelen en bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen. Vooral in de namiddag en avond wordt ook de kans op forse windstoten groter.

Meteoroloog Michiel Severin geeft aan dat de buien zich op de grens van warme en koele lucht bevinden. ''Juist door de grote verschillen in temperatuur kunnen de buien vandaag zeer stevig uitpakken. Om kwart voor 10 was het 25 graden in Brabant. Vanmiddag wordt het 28 graden, maar na de buien daalt het kwik naar 18 graden. Die verandering gaat dus gepaard met stevige regenbuien en onweer.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.