Home

Achtergrond 187 x bekeken

Zware autobom gevonden in Noord-Ierland

Vlakbij een politiebureau in Noord-Ierland is een zware autobom ontdekt. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

Het busje met 136 kilo springstof stond geparkeerd bij het politiebureau van het dorp Aughnacloy in County Tyrone en werd in de nacht van donderdag op vrijdag ontdekt. Als de bom zou zijn geëxplodeerd, zou de schade enorm zijn geweest en zouden er zeker mensen het leven hebben verloren, aldus de politie.

Ongeveer 350 mensen moesten hun huis tijdelijk verlaten toen de bom onschadelijk werd gemaakt. Politiechef Brian Kee beschuldigde "criminele terroristen'' achter de zaak te steken. Het doel van de daders was het doden van agenten zonder ook maar rekening te houden met onschuldige burgers, zei Kee.

Dissidente republikeinen, die Noord-Ierland willen laten opgaan in Ierland, hebben dit jaar een aantal aanslagen met autobommen op politiebureaus in Noord-Ierland gepleegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.