Home

Achtergrond 224 x bekeken 1 reactie

Zuid-Hollandse hulp voor Chinese glastuinbouw

De provincie Zuid-Holland gaat helpen bij het opzetten van een speciaal trainingsprogramma voor de Chinese glastuinbouw.

Afspraken hierover zijn in Shanghai bekrachtigd door gedeputeerde Asje van Dijk en vertegenwoordigers van het stadsdeel Pudong. Zuid-Holland en Pudong werken al vijf jaar aan een gezamenlijk co-innovatieprogramma waarin overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven in Nederland en China bijeen worden gebracht.

Zuid-Holland is nauw betrokken bij de Sunqiao Modern Agricultural Development Zone, een voorbeeldproject voor de Chinese glastuinbouw. Tijdens de officiële viering van de vijfde verjaardag van de relatie tussen Zuid-Holland en Pudong, waarbij ook Commissaris van de Koningin Jan Franssen en de gouverneur van Pudong aanwezig waren, is de nieuwe afspraak bekrachtigd.

Bijzonder in de vernieuwde samenwerking is dat ook vertegenwoordigers van de Chinese overheid bij het trainingsprogramma worden betrokken zodat zij van dichtbij het belang van innovatie in de glastuinbouw kunnen ervaren. Met het co-innovatieprogramma wil Zuid-Holland een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de glastuinbouw in China en gelijktijdig het Nederlandse bedrijfsleven een goede entree in China bieden. De provincie heeft de ambitie om samen met het Nederlandse bedrijfsleven het centrum verder te ontwikkelen tot dé plek in China voor opleiding, training en innovatie in de glastuinbouw.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Je moet bij de provincie eens geld vragen voor een grondige reconstructie.....beetje jammer...het is crisis. Maar ja dit staat voor leuker niet dan ?

Of registreer je om te kunnen reageren.