Home

Achtergrond

Zonadvies via mail, twitter en sms

KWF Kankerbestrijding geeft iedereen die dat wil zonbeschermingsadvies via e-mail, twitter, hyves, een widget of mobiele telefoon. De kracht van de zon is momenteel heel sterk.

Het is een van de eerste zonnige dagen en veel mensen hebben nog een witte winterhuid, waardoor ze snel verbranden.

In het advies wordt bekeken wat voor huiddtype iemand heeft en hoe sterk de zon die dag is. Als de zonkracht 7 of 8 is - de hoogste twee waarden - komt er een waarschuwing via de computer of het mobieltje. Voor de mobiele telefoon kan door middel van het sturen van een sms een applicatie worden gedownload. Op de de internetpagina www.kwfkankerbestrijding.nl staat meer informatie over het zonbeschermingsadvies, zo liet de organisatie woensdag weten.

Verbranden in de zon kan huidkanker veroorzaken. Het aantal gevallen van huidkanker is volgens de organisatie de afgelopen jaren flink toegenomen, met zo'n 75 procent de afgelopen 15 jaar. Dit jaar verwacht KWF dat 40.000 Nederlanders de diagnose huidkanker krijgen. In 90 procent van de gevallen is er een relatie met de hoeveelheid UV-stralen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.