Home

Achtergrond

Ziekenhuis schrapt operaties vanwege olielek

Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam heeft donderdag zo'n dertig operaties geschrapt vanwege een olielekkage in een ruimte boven operatiekamers.

Dat heeft het ziekenhuis laten weten. Het hospitaal kon spoedingrepen nog wel uitvoeren in twee operatiekamers in een ander deel van het ziekenhuis. Een woordvoerster meldde aan het eind van de middag dat de lekkage was verholpen en dat de operatiekamers vrijdag weer opengaan.

De lekkage ontstond op de vijfde etage doordat meetapparatuur het liet afweten en tanks met dieselolie overliepen. In de loop van donderdag was de gelekte olie opgeruimd. Er is volgens het ziekenhuis geen direct gevaar geweest voor patiënten. Wel was een doordringende olielucht waarneembaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.