Home

Achtergrond 172 x bekeken

Zeilster Laura blijft onder toezicht

Zeilster Laura Dekker blijft onder toezicht van het Bureau Jeugdzorg.

De rechtbank in Middelburg besloot donderdag de ondertoezichtstelling (OTS) met een maand te verlengen. Begin mei oordeelde het hof in Arnhem nog dat Dekker zeker tot 1 juli onder toezicht van Jeugdzorg moest blijven. De 14-jarige Laura Dekker wil solo met haar boot de wereld rond varen, maar is daar tot nu toe door de autoriteiten van weerhouden.

Ze werd in augustus door de rechtbank in Utrecht onder toezicht van Bureau Jeugdzorg gesteld toen zij aan de tocht wilde beginnen. De rechters wilden eerst onderzocht hebben of zo'n reis het meisje niet schaadt in haar ontwikkeling.

De rechtbank in Middelburg heeft nu op verzoek van Bureau Jeugdzorg beslist dat de OTS met één maand wordt verlengd en dat de zaak één maand wordt aangehouden. De reden voor de aanhouding is dat zowel de rechtbank als het bureau Jeugdzorg nog niet voldoende heeft kunnen toetsen of Laura aan alle door het hof gestelde voorwaarden voldoet. Ook is er nog geen rapport van een onafhankelijke zeildeskundige.

De zaak komt op 20 juli opnieuw voor de rechter. Dan wordt het zeilrapport besproken en gaat Bureau Jeugdzorg in op de stand van zaken met betrekking tot de sociaal- emotionele identiteitsontwikkeling van Laura. Dan wordt ook beslist of een 'tweede maand' OTS wordt toegewezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.