Home

Achtergrond 205 x bekeken 3 reacties

Yvo de Boer neemt afscheid met pessimisme

VN-klimaatchef Yvo de Boer heeft gewaarschuwd dat de bestrijding van het broeikaseffect een zeer langdurige kwestie kan worden.

De Nederlander deed dat woensdag tijdens zijn afscheidsrede als secretaris-generaal van het VN-klimaatbureau UNFCCC op de jaarlijkse klimaatconferentie in Bonn.

Tot 2020 zal het sowieso niet meer mogelijk zijn om de opwarming van de aarde tegen te houden, aldus De Boer. Daarmee zal de doelstelling om de temperatuurstijging deze eeuw tot maximaal 2 graden Celsius te beperken, niet worden gehaald.

De 55-jarige De Boer was sinds 2006 het hoofd van het VN-klimaatbureau. Eind vorig jaar liep de klimaattop in Kopenhagen op een fiasco uit, tot grote frustratie van de Nederlander. De Boer kondigde eerder dit jaar zijn ontslag aan. Hij gaat werken voor accountantsorganisatie KPMG.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nou Kanibaal, ik zie dat ook niet zitten hoor. Ik had al scepsis omdat de man in kwestie 'de Boer' heet. Want van boeren wordt het klimaat niet beter. Laat er maar eens eentje tijdens een galadiner!

 • no-profile-image

  gert

  Hoe is het nu met de gletsjers,afgelopen winter weinig last gehad van het broeikaseffect,zelfs het strooizout was op,hij zal wel weer goede voorspellingen doen bij KPMG voor de economie

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Zeker lekker PVVgestemd Gert...jij vindt dat allemaal niets he .Dat linkse geneuzel over het klimaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.