Home

Achtergrond 325 x bekeken

Woningcorporaties kunnen starters helpen

Minister Eimert van Middelkoop (Wonen) roept de woningcorporaties op hun best te doen om starters op de woningmarkt aan betaalbare koopwoningen te helpen.

Mensen die hun eerste huis kopen, kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken.

Dat heeft Van Middelkoop woensdag geschreven aan de Tweede Kamer. Woningcorporaties kunnen woningen bouwen die zijn bestemd voor beginners op de woningmarkt en huurwoningen verkopen, al dan niet met korting. Dat is niet alleen van belang voor de starters zelf, maar ook voor doorstroming op de woningmarkt.

Zelf heeft de demissionaire bewindsman geen geld meer voor twee regelingen om de verkoop een duwtje in de rug te geven. Door de grote belangstelling zijn de potjes voor de koopsubsidie en startersleningen eerder leeg dan verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.