Home

Achtergrond

Wisseling van de wacht in Tweede Kamer

Een week na de verkiezingen is de wisseling van de wacht.

Vandaag neemt de 'oude' Tweede Kamer afscheid, donderdag treedt de nieuwe aan.

Nadat er nog een paar debatten zijn gevoerd, nemen de vertrekkende parlementariërs woensdagmiddag afscheid. Voorzitter Gerdi Verbeet zal elk vertrekkend lid persoonlijk toespreken. Onder de vertrekkers zijn bekende gezichten als Rita Verdonk (Trots op Nederland), Krista van Velzen (SP) en Mei Li Vos (PvdA).

Donderdag worden de nieuwkomers beëdigd. Ook wordt dan een tijdelijk Kamervoorzitter aangewezen, waarbij de laatst afgetreden voorzitter voorrang heeft. Na een sollicitatieprocedure wordt er binnenkort een nieuwe voorzitter gekozen. Donderdag wordt wel al de profielschets vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.