Home

Achtergrond 187 x bekeken 1 reactie

'Winst PVV schokt Marokkaanse Nederlander'

De winst van de PVV is een klap in het gezicht van Marokkaanse Nederlanders.

Dat stelt het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) donderdag in een reactie op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.

Het SMN zegt ,,geschokt'' te zijn over de ,,dramatische winst'' van de partij van Geert Wilders. De organisatie heeft veel reacties gekregen en merkt dat het de achterban veel pijn doet dat zo veel mensen hebben gestemd op de partij die in de toekomst van Nederland geen plaats meer ziet voor de islam.

Volgens SMN-voorzitter Farid Azarkan maakt de winst van de PVV Marokkaanse Nederlanders verdrietig en boos. ,,Het geeft hun een sluimerend gevoel van onbehagen en angst. Zij vragen zich af of ze nog wel deel mogen uitmaken van de Nederlandse samenleving, of hun buren en collega's hen wel zien als medeburger van dit land, of er voor hen en hun kinderen hier nog wel een veilige toekomst is weggelegd.''

Azarkan benadrukt dat niet moet worden vergeten dat de meeste Nederlanders niet op de PVV hebben gestemd. ,,Het betekent dat de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking kiest voor een toekomst van gedeeld burgerschap en ruimte voor pluriformiteit en diversiteit.''

De groei van Wilders' partij is voor het SMN een impuls om op te komen voor de belangen van Marokkaanse Nederlanders, hun rechten te verdedigen, hun positie in de Nederlandse samenleving te verbeteren en bij te dragen aan een democratisch, tolerant en solidair Nederland, aldus de voorzitter.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    barry

    Ik ben geschokt dat elke marokkaanse nederlander op de pvda heeft gestemt

Of registreer je om te kunnen reageren.