Home

Achtergrond 18 reacties

Wilders: CDA blokkeert rechts kabinet

De kans op een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA lijkt volgens PVV-leider Geert Wilders verkeken.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen weigert te praten met de twee andere partijen, stelde Wilders. ”Het CDA trekt gewoon de stekker eruit”, zei hij donderdagmorgen na een kort gesprek met informateur Uri Rosenthal.

Een rechts kabinet ”wordt heel moeilijk, zo niet onmogelijk”, aldus Wilders. Verhagen, die voor hem langsging bij Rosenthal, zei dat het zinloos blijft om met de VVD en PVV te onderhandelen over een coalitie zolang die partijen hun onderlinge verschillen niet hebben overbrugd.

Volgens Wilders heeft de informateur voorgesteld om eerst tweegesprekken met het CDA te houden, apart met de VVD en apart met de PVV. Wilders is ”erg teleurgesteld” dat Verhagen ”de enige opening die er nog lag” ook afwijst. ”Hij wil niet komen praten. Onderhandelen doe je met z’n drieën. Je kunt niet onderhandelen met een lege stoel”, zei de PVV-leider.

Volgens hem zal de informateur later op de dag zijn conclusies trekken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Er was een moment dat Wilders in de peilingen de grootste was, en de grootste leek te worden.
  Toen zij de Koningin, samen met BV Holland, in een sprookje, 'dus niet echt gebeurd', ik wil niet met hem op het bordes staan, koste wat het kost, links of rechstom. Cohen werd op tafel getoverd en velen gingen met spontaan op ouderschap verlof. Sinds die tijd was het duidelijk, Wilders zal niet regeren. En zo werd en wordt het sprookjes spel gespeeld. And so it will be.

 • no-profile-image

  lex

  Door het CDA stuurt doelbewust aan op een breuk. Dit vieze spelletje word als een toneelstuk gespeeld.

  Maxime Verhagen wil gewoon niet samen met de PVV in een kabinet dat mag duidelijk zijn, puur staaltje oude CDA arrogantie. Nu kennen de de ware aard van het CDA weer.

  Zal teleurgesteld zijn als dit rechts kabinet door het CDA word getorpedeerd.

  Ik vind dan ook dat er meer dwang moet komen om een kabinet samen te stellen.

  Zie het als een baan op jou werk, daar kan je ook niet zeggen ik werk niet samen met die collega je moet gewoon. Anders is daar het gat van de deur.

  Het zal er wel op neer komen op een paars plus of centrum links kabinet.

  Wouw weer 4 jaar pappen en nathouden, weer meer immigratie, nog meer gelukzoekers we hadden er nog niet genoeg. Meer geweld op straat.

  Vergeet niet dat de PVV ook in de oppositie met zijn 24 zetels meer in de pap heeft te brokkelen.

  De PVV zal alleen maar meer zetels krijgen.

 • no-profile-image

  niet meer stemmend

  Over een half jaar nieuwe verkiezingen .!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Meer dan me lief is. Maar als de democratie niet werkt (lees: als de Tweede Kamer niet als volksvertegenwoordiging functioneert), dan heeft stemmen geen enkele zin. Dan is het niet meer dan een schijnvertoning. In deze schijnvertoning wil ik geen rol hebben.

 • no-profile-image

  gertje

  Herkauwer, een pimpelpaarse neus van de drank zeker... Je moet wel behoorlijk gezopen hebben om een paarse coalitie serieus te nemen. Ik las ergens dat dat het grootste kiezersbedrog ooit betekent. Dat zou ook zo zijn. Over gepeupel gesproken. Ik ben het eens met je voorlaatste zin over het verwijderen van wortelrot met siepelknol en woekertak. Was je terug 20 jaar, dan zou dit betekenen dat je werkelijk wat nuttigs moest gaan doen om aan de kost te komen. Ik denk dat we dan best kritisch over je konden zijn...

 • no-profile-image

  lex

  Nu word het nog veel leuker?

  Rechts kabinet is gisteren afgekeurd.
  Midden "Centrum kabinet" is afgekeurd.
  Links Paars plus kabinet is ook afgekeurd.

  Volgende week weer een nieuwe ronde, hopelijk komt daar uit dat het land toch beter af is met een Rechts kabinet met VVD, PVV En CDA Het CDA die nu eindelijk eens aan moet gaan schuiven aan de onderhandelingstafel.

  Tikkertje met verlos die tijd is nu toch wel voorbij.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Kennelijk is Kritische Lezer ook een gefrustreerd CDA-lidmaat? Net als Gertje die dit, door godvrezende uitbeners naar de testikels geholpen, gewest nog een 'mooi land' durft te noemen. Ach, in het land der blinden zal Gertje wel koning kunnen spelen! Vooropgesteld dat hij minsters één eksteroog heeft!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Exact, het is nu eenmaal de taak van de oppositie om regeringspartijen aan te vallen. In jouw redenering zou er geen enkele partij meer met een ander kunnen samenwerken.

 • no-profile-image

  lex

  Ik Lach nu alleen maar, Rutte VVD voelt er helemaal niets voor om met die multiculti knuffelaar van de PVDA een kabinet samen te stellen.

  Tja wat is wijsheid Liever streng sterk rechts dan slap te tolerant links. Ik heb mijn twijfels of dit kabinet beter af is met de PVDA.

  Wilders gaat het ze niet makkelijk maken daar kun je van op aan.

  Hoop dat als het paars plus word dit kabinet in recordtijd weer op zijn reed valt.

  Nederland verdient beter.

 • no-profile-image

  exact

  Niks arrogantie. Wilders heeft jarenlang lopen schuimbekken over Balkenende en na fors verlies zou het CDA nu ineens mee moeten doen. Kom nou! Er moeten veel impopulaire maatregelen genomen worden. Links zou zich kapot lachen en telt zijn zegeningen al voor over 4 jaar. Nee hoor, CDA, jarenlang reden ze zowel van links als van rechts met de strontkar over jullie, nou, laat een ander nu maar eens de kastanjes uit het vuur halen. Links durft niet. Rechts kan niet. Ik zie ze al paars aanlopen, lachen. Misschien dat er weer een beetje waardering komt voor nuance. Nu moet het CDA in ieder geval ongenuanceerd NEE tegen elke vragende hand zeggen. CDA was toch de grote verliezer? Daar past dus geen nieuw regeren bij. Laat ze maar effe fijn verrekken. Niet des CDA's, maar wel het verstandigst nu.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is wel weer goed duidelijk geworden, het CDA is een linkse partij.

 • no-profile-image

  lex

  Het word dus spannend de aankomende week. Als ik het goed had begrepen een andere informateur. Ook word een 2e poging gedaan om VVD,PVV en CDA bij elkaar te krijgen.

  Dit is volgens iedereen met een ook maar een piep klein beetje verstand en inzicht in de politiek de beste optie.

  De eerste taak de immigratie aan banden leggen, alleen nog echte vluchtelingen.

  Eerste 10 jaar geen recht op een uitkering.

  Geen kansarme immigranten alleen hoger opgeleide mensen.

  Dus eindelijk sinds 1970 hald tegen gelukzoekers "JE BENT NIET MEER WELKOM" te veel zijn jullie al voor gegaan.

  Verder hoe zielig en rot ik het ook is voor al de vereniging, club's een einde of beperking aan al de subsidies.

  Leeftijd voor recht op een uitkering optrekken naar 25 jaar. Dus geen rondhangend langharig werkschuw tuig met een luxe dure uitkering.

  De eerste 5 jaar geen bonussen meer.
  Mensen met geld uit die sociale huur woningen.

  kortom er is genoeg te doen.

 • no-profile-image

  exact

  Kritische lezer, ik moet herkauwer gelijk geven als hij zegt dat hij het jammer vindt dat je niet wilde kiezen. Niet kiezen betekent in ieder geval indirect steun geven aan partijen waar je het zowiezo mee oneens bent. Zulke partijen ken je toch wel mag ik hopen?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kritische Lezer, wat jammer dat je niet bent wezen stemmen. Want dat is een Democratisch Recht en bovendien de enige mogelijkheid om het politieke metier wezenlijk te veranderen. Zo dat al mogelijk is. Maar ik ben het wel helemaal met je eens dat de hedendaagse parlementariërs geen knip meer voor de neus waard zijn. De doodenkele goede niet te na gesproken. Maar volksvertegenwoordigers zijn het allang niet meer en zeker niet degenen die er ook nog dubbele paspoorten op na houden. We moeten ons hele staatsbestel hoognodig reviseren en zulk wortelrot met siepelknol en woekertak verwijderen. Pas dan zal er een mooie nieuwe pimpelpaarse toekomst gloren voor de Lage Landen!

 • no-profile-image

  exact

  Kritische lezer, je hebt wel een punt met wat je zegt. Toch zijn voor mijn gevoel de grenzen van het toelaatbare meermalen overschreden. Sinds Fortuyn is er steeds meer schreeuwpolitiek gekomen. In de periode paars vind ik dat het CDA inhoudelijk oppositie voerde en zich niet overdreven bediende van geschreeuw en van het op de man spelen. Jammer genoeg beging JPB bij de vorige verkiezingen wel die fout door Bos te laten draaikonten. Dat was niet zo handig van hem, hij is er dan ook op geraffineerde wijze op terug gepakt. Want echt, dat kunnen alle andere partijen beter. Maar vind je nu ook niet dat het CDA maar eens aan de kant moet blijven? Ze zijn beschadigd, gehalveerd en moeten de wonden likken. Even geen Judaskussen. Het podium is nu eens aan alle beterweters van de afgelopen jaren. Daar is toch niks mis mee?

 • no-profile-image

  lex

  Op naar het volgende generale pardon?

  Waarom trappen ze die deur niet helemaal open, met een groot bord er bij "WELKOM"

  Waarom hebben zoveel kiezers op de PVV gestemd? Juist om de immigratie aan banden te leggen.

  Denk je nu echt dat deze deur met de PVDA dicht gaat, reken er maar niet op.

  Trieste ontwikkeling voor Nederland.

  Nederland verdiend een betere kabinet met de PVV.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Nee, daar is niets mis mee Exact. En je hebt gelijk als je stelt dat politiek schreeuwerig is geworden. Dit komt naar mijn idee door de enorme inhoudsloosheid. (De welbekende holle vaten). Die inhoudsloosheid (lees: gebrek aan kennis) geldt voor alle partijen. Om die reden heb ik dus maar niet meer gestemd. Omdat ik vind dat de "democratie" waar we de mond zo vol van hebben, geen sodemieter meer voorstelt. Het is een trieste club mensen daar in die Tweede Kamer en zeker geen volksvertegenwoordiging.

 • no-profile-image

  ,,

  als gisteren de pvv tegen het nertsen voorstel van SP enPvdA hadden gestemd was er volgens mij wel te praten geweest??

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.