Home

Achtergrond 176 x bekeken

Wilde staking bij containerterminal houdt aan

Werknemers van containerterminal APM op de Maasvlakte zijn ook vanochtend niet aan de slag gegaan.

Ze staken sinds maandagmiddag, omdat ze willen dat het ontslag van een kraanmachinist ongedaan wordt gemaakt. Dat heeft bestuurder Dolf Murk van FNV Bondgenoten vandaag gemeld.

De ontslagen kraanmachinist zou op het terrein van de terminal een ongeval hebben veroorzaakt met materiële schade. De directie schorste de machinist in afwachting van een intern onderzoek naar de oorzaak. Maandag kwam de directie met de resultaten daarvan naar buiten en heeft ze het arbeidscontract met de kraanmachinist ontbonden.

Sindsdien ligt het werk op de terminal stil. Een bemiddelingspoging van Murk leverde vooralsnog geen resultaat op. Hij verwacht niet dat de partijen dinsdag weer om tafel gaan. "We moeten tot een oplossing komen, maar de uitnodiging moet vanuit de directie komen.'' De werknemers zijn wel gewoon bij APM komen opdagen en zitten volgens Murk in de kantine.

De bestuurder kan zich niet herinneren dat in de Rotterdamse haven een kraanmachinist is ontslagen omdat hij schade veroorzaakte. ,,Twee dagen of een week geen loon, dat gebeurt wel eens, maar ontslag? Dat ken ik niet.'' Murk kan zich ook niet heugen dat havenwerknemers zo massaal het werk neer legden uit solidariteit met een collega.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.