Home

Achtergrond

West-Europa stoot minder CO2 uit

De CO2-uitstoot van de vijftien West-Europese landen is in 2008 met 1,9 procent gedaald vergeleken met het jaar ervoor.

En dat terwijl de economie met 0,6 procent groeide. EU-commissaris Connie Hedegaard (Klimaat) heeft dat vandaag gemeld. De afname in 2008 komt volgens haar niet alleen door de kredietcrisis, maar ook door milieumaatregelen van de EU en de EU-landen.

Door de daling komt het beoogde doel van het zogeheten Kyoto Protocol dichtbij. De West-Europese landen beloofden daarin in 2012 8 procent minder CO2 uit te stoten dan in 1990. Door de nieuwe cijfers blijkt de EU nu 6,8 procent onder de uitstoot van 1990 te zitten.

”Dat Europa zijn beloftes uit het Kyoto Protocol kan nakomen, is erg belangrijk nu we onderhandelen over een klimaatakkoord voor de periode na 2012”, zei de Deense EU-commissaris. Europa wil in 2020 minstens 20 procent minder CO2 uitstoten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.