Home

Achtergrond 255 x bekeken 6 reacties

Wereldwijde opleving agrarische sector

Met de economische crisis nog vers in het geheugen gaat de agrarische sector wereldwijd een dynamische tijd tegemoet, waarin productie, consumptie en handel fors zullen toenemen.

Terwijl enerzijds de economie wereldwijd weer aantrekt, zijn vooral de ontwikkelingslanden en jonge industrielanden debet aan de opleving.

Dat stellen de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een rapport dat zij dinsdag in Rome presenteerden.

"De ontwikkelingslanden en jonge industriestaten komen sterker uit de recessie. Zij zijn de komende decennia belangrijke groeimarkten voor de agrarische sector'', meldt het rapport.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Opleving? Dat zijn gewoon de stuiptrekkingen!

 • no-profile-image

  exact

  Piet, en wat gebeurt er als de fantasten weer gaan investeren? Juist de kleintjes verdwijnen, omdat die al lang tot het besef zijn gekomen dat er op de kleinschalige manier niks meer te verdienen is. Ze voeden hun kinderen goed op, geven ze mee dat ze flink moeten doorstuderen, en adviseren om vooral geen boer te worden. Veel te veel werk, veel te veel risico, veel te weinig verdiensten, veel te zonde van je ongebruikte talenten. Leuk is anders, maar dat is de realiteit van alle dag. Ons systeem zit nu eenmaal zo in elkaar en ik zou niet weten hoe die maalstroom moet eindigen. Ik geloof niet dat de steeds verder opschalende boer steeds rijker zal worden. Voor hem is er een troost: Het systeem is zo uitgenast dat de uitbreidende harde werkers net niet helemaal uitgeknepen zullen worden. De harde werkers zijn helaas niet altijd de slimste.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  De Wereld is grotendeels van Kapitalistische structuur!!!... Dat betekend; pieken en dalen!!!!!..... Elke verstandige ondernemer zal daar rekening mee houden!!!... De fantasten denken nu weer aan uitbreiding/schaalvergroting, zij worden bij de volgende prijsdaling weer met de neus op de feiten gedrukt!!!...

 • no-profile-image

  boertje

  komt door alle subsidies

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Gelijk heb je. Wie stimuleert zijn kinderen nog om boer te worden? Je zou wel gek zijn.

 • no-profile-image

  freek

  je zou van boeren je geloof kunnen maken en je boerderij je kerk hoef je geen belasting te betalen, zou wel betekenen dat je naar lucifer gaat maarja zal niet erger zijn dan de nederlandse regering op je rug

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.