Home

Achtergrond 147 x bekeken

Weer doden en noodtoestand in Kirgizië

In het zuiden van Kirgizië zijn opnieuw onlusten uitgebroken, waarbij zeker twaalf doden en 126 gewonden zijn gevallen.

De interimregering heeft vandaag opnieuw de noodtoestand afgekondigd.

De vorige autoritaire president Koermanbek Bakijev was in april verdreven tijdens bloedige onlusten. Hij vluchtte eerst naar het zuiden van het land, waar hij zijn machtsbasis heeft, en week vervolgens uit naar Wit-Rusland.

Etnisch Kirgizische jongeren waren donderdag slaags geraakt met leeftijdsgenoten van de Oezbeekse minderheid. Dat gebeurde onder meer in de stad Osj, waar winkels en auto's in brand zijn gestoken. De regering heeft pantservoertuigen naar het onrustige gebied gestuurd om de orde te herstellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.