Home

Achtergrond

Week 22: beeld eiermarkt vriendelijk

Het vriendelijke beeld op de markt van eieren dat vorige week ook al zichtbaar was, zet deze week duidelijk door. De vraag naar eieren is goed en vooral de prijzen van de alternatieve soorten lopen weer verder op.

Vanwege de feestdag in Duitsland van donderdag 3 juni genieten veel van onze oosterburen van een extra lang weekeinde en dat was te merken in de bestellingen. Deze waren wat naar voren getrokken en verwacht mocht worden dat de vraag verderop in de week wat zou temperen, maar dat viel best nog wel mee.

Voor de komende week zijn de geluiden wat wisselend. Een enkel pakstation meldde dat de vraag en bestellingen voor de komende week ook nog op een behoorlijk peil blijven liggen, maar anderen waren wat minder optimistisch en rekenen erop dat deze wat getemperd zal worden.

Positief is verder wel dat ook de interesse van de eiprodukten industrie wat lijkt aan te trekken. De bestellingen lopen wat op en men is ook genegen om zo hier en daar wat meer voor de eieren te betalen. Op zich is dat ook niet zo vreemd, want de prijzen die dit marktsegment nu moeten betalen liggen op een peil, waarin men zich beter zal kunnen vinden, dan de hoge prijzen van voorheen.

Nog een andere positieve ontwikkeling is dat de vraag van een aantal derde landen weer wat aantrekt. Dit zou vooral voor een aantal Afrikaanse landen gelden. Deze tendens wordt enerzijds veroorzaakt doordat het prijsniveau van kooieieren weer wat aantrekkelijker voor deze landen is geworden en anderzijds doordat de koers van de Euro bijdraagt aan de verbeterde exportpositie.

Het aanbod van eieren ligt op een normaal niveau, maar vanwege de goede vraag, zouden er niet al teveel eieren boven de markt blijven hangen.

Al met al: een vriendelijk marktbeeld.

(Bron PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.