Home

Achtergrond 238 x bekeken

Website verzamelt bedankjes voor Balkenende

Jan Peter Balkenende: bedankt! Dat is de boodschap die een groep Enschedese CDA-leden wil uitdragen met de gisteravond opgerichte website www.jpbedankt.nl.

Zij hopen dat zoveel mogelijk Nederlanders de komende weken via de site een bedankbericht achterlaten voor scheidend premier Jan Peter Balkenende.

De initiatiefnemers vinden dat hij wel een hart onder de riem kan gebruiken. "Los van politieke- of persoonsvoorkeur heeft hij zich de afgelopen acht jaar keihard ingezet voor Nederland, in een heel moeilijk tijd'', stelt een woordvoerder van de site vrijdag. ,,Hij heeft natuurlijk de verkiezingen verloren, maar daar gaat het niet om. Dat doet niets af aan zijn onvermoeibare inzet voor het land.''

In een paar uur tijd hebben al bijna tweeduizend mensen een bericht voor Balkenende achtergelaten. De berichten zijn niet voor andere bezoekers zichtbaar.

De eerste reacties zijn hartverwarmend, aldus de zegsman. ,,De berichten komen uit alle politieke richtingen'', legt hij uit. "Je hoeft het ook niet met zijn gevoerde beleid eens te zijn. Maar iedereen waardeert Jan Peter wel om het karakter dat hij de afgelopen jaren heeft getoond''

Het is de bedoeling dat de berichtjes over een paar weken worden gebundeld en aangeboden aan Jan Peter Balkenende.

De site werd vrijdagochtend zo vaak bezocht dat de server het aantal bezoekers niet meer aan kon. Daardoor was jpbedankt.nl enige tijd uit de lucht. De initiatiefnemers zijn inmiddels overgeschakeld naar een andere server, zo laten zij weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.