Home

Achtergrond

Wales stelt proef met ruimen dassen weer uit

De regering van Wales heeft de omstreden proef met het ruimen van dassen in de strijd tegen rundertbc opnieuw uitgesteld.

Dat volgt op het besluit van het Court of Appeal, de Britse rechter voor beroepszaken, om de dassenstichting Badger Trust toch weer een nieuwe beroepsprocedure toe te staan. De Badger Trust, die al jaren elke proef met het ruimen van dassen tegenhoudt, was oorspronkelijk uitgeprocedeerd maar heeft nu toch weer een mogelijkheid voor een verder beroep gevonden.

De veehouders in Wales en het omringende Zuidwest Engeland willen al jaren dat er wat gedaan wordt aan de vaak met rundertbc besmette dassen die zij als voornaamste oorzaak voor de sterke verspreiding van de ziekte zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.