Home

Achtergrond 8 reacties

Wakker Dier stookt diervriendelijke barbecue

Stichting Wakker Dier legt vandaag de zwangere varkens van de biologische boerderij 't Schuttershof in het Gelderse Well in de watten met een vegetarische barbecue.

Op het menu staan reuzenspiesen van geroosterde maïskolven, gepofte aardappel, appels en maïscakejes. De diervriendelijke barbecue vormt de aftrap voor een nieuwe campagne van de stichting die Nederlanders ertoe moet aanzetten na te denken over wat zij deze zomer op het barbecuerooster leggen.

Op de website van Wakker Dier staan tips over hoe mensen zo diervriendelijk mogelijk kunnen barbecueën, liet de stichting vandaag weten. Tijdens mooie zomerdagen en vooral ook tijdens het WK voetbal stoken veel Nederlanders de barbecue weer op. Volgens Wakker Dier belanden jaarlijks zo'n 5 miljoen dieren op het bakrooster. De pakketten waarmee de supermarkten veelal stunten, zitten volgens de stichting vol industrievlees.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nuchter boerenverstand

  Wakker dier heeft volgens mij weinig verstand van de duurzame en goedwillende sector anno 2010. "Industrievlees" kan ik niet echt plaatsen...??? Is dat net als melk die volgens de burger gemaakt wordt in de fabriek? Ofwel: Vlees wat in een fabriek gemaakt wordt?? Maar ik geef toe: Er is niks zo lekker als een eerlijk stukje vlees van eigen bodem. Het wordt tijd dat de Appie H. stopt met de import van Zuid Amerikaans vlees.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Heerlijk zo'n gepofte pieper en een geroosterde maïskolf.
  Jammie jammie!!!
  Ik heb toch een heel andere voorstelling bij barbecuen.
  Groet
  J@gertje

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Vlaggetje is ook lekker!

 • no-profile-image

  Henk

  En wanneer de pers weg is, halen ze als de brandweer een lekker mals bbq pakket op en braaien het helemaal op

 • no-profile-image

  Jeroen

  Leuke actie! Heerlijk, geroosterde paprika's, gepofte aardappel, groentespiesjes!

 • no-profile-image

  runder lapje

  Wakker dier ik wil vlees op het rooster en geen groente. GEGROET EEN LIEF HEBBER VAN EEN MALS STUKJE VLEES.

 • no-profile-image

  Hans

  Er is niks zo lekker als een eerlijk stukje vlees van eigen bodem. Het wordt tijd dat de Appie H. stopt met de import van Zuid Amerikaans vlees. Wel nuchter boerenverstand, het wordt tijd dat je met Annechien gaat praten, heb je haar foto waar ze achter de spies zit niet gezien? ik zou zeggen: koop dat vlees, proef, en huiver dan, want er staat meer op het spel dan u bevroeden kunt.

 • no-profile-image

  Wakkerwatching

  Sjoerd jongen, je begint door te slaan.
  Ben je met de fiets naar de boerderij gegaan of weer met de huurauto?
  Ga eens in China actie voeren....
  Dat lef heb je niet denk ik...

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.